İstanbul'da Herkesin Hayaline Yer Var

İstanbul, tarihi ve kültürel dokusu, doğal güzelliklerinin yanı sıra sahip olduğu çok sayıdaki üniversitesinden dolayı aynı zamanda bir öğrenci şehri niteliği taşır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, günümüzde de bu özelliğini yitirmeyip her ırktan, dilden ve dinden insanı barındırmaktadır. Bu çeşitliliğin önemli bir kısmı İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi köklü üniversitelerin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Beykent Üniversitesi gibi son yıllarda sayısı artan deneyimli kadrolara sahip yeni üniversitelere olan dünya çapındaki ilgi neden olmaktadır. Bu üniversitelerin verdikleri kaliteli eğitimle yetiştirdikleri donanımlı, ne istediğini bilen, yetkin insanlar İstanbul’u hem Türkiye’de hem de Avrupa’da en canlı ve kalabalık şehir haline getirmektedirler.
Bu yeni kimlik nedeni ile şehir birçok kültürün bir arada olduğu genç ve dinamik bir yapıya bürünmüştür. Yeni insanlarla tanışmak, farklı kültürlere olan ilgi, hayatın birçok alanında kendini hissettirerek yeni sosyal mekanların açılması, yabancı dil kurslarının sayısının artması, mevcut kültürel ve sanatsal faaliyetlerin daha da artarak renklenmesini sağlamıştır. Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Taksim gibi merkezi bölgelerdeki bu kurslar, eğitimler, etkinlikler sayesinde İstanbul'da yepyeni bir sosyal çevre edinme fırsatı doğmuştur. Örneğin; yabancı müzisyenler, sahne sanatları, sanat sergileri ilk önce İstanbul'da izleyiciye sunulur.
Mesleki anlamda da İstanbul öğrenciye pek çok şey katar. Dünyanın en büyük fuarları burada düzenlenir. Teknik geziler, mesleki eğitimler, iş imkanları oldukça fazladır ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan doğa harikası İstanbul boğazıyla birleşince aşık olunası bir ortama girmiş olursunuz. Mezun olduktan sonra da üniversitede tanıştığınız kişiler, ders veren profesörleriniz, yurt yaşantınızda oluşturduğunuz kaliteli dostluklar ile iş hayatında size birçok kapı açılır. Kariyer anlamında kendinizi geliştirebileceğiniz kurslar, seminerler, sosyal anlamda da çeşitli kültürel mekanlar her isteğinize cevap verir.
Vizyonunuzu genişleten, hayata bakışınızı değiştiren, yeniliklerin bitmediği bu şehirde her gün yeni insanlar, yeni kültürler tanıyıp tarih kokan sokakları ve iki kıtayı birleştiren boğaz köprüleriyle İstanbul, kendinizi özel hissettiren daha birçok artısıyla sizi bambaşka hayallere sürükler.

Yorumlar