Enerjik Sabahlar

 

         Enerjik Sabahlar: Güne Zinde ve Enerjik Başlamak İçin 6 İpucu

Güne nasıl başladığınız, gün içindeki enerjinizi de etkiliyor. Kaliteli bir uykudan sonra uygulayacağınız sabah ritüelinizle, günün koşturmacasına daha enerjik ve canlı bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Güne daha iyi bir başlangıç yapmanız için bir araya getirdiğimiz 6 ipucunu keşfedin!

 

      1.     Uyanır Uyanmaz Telefona Sarılmamak

       

Sabah uyandığınızda ilk iş olarak telefonunu eline alıp sosyal medyada gezinenlerdenseniz, bu alışkanlığa bir süre ara vermeniz hiç de fena olmaz. Gözlerinizi açtıktan sonra minimum yarım saat cep telefonunuzdan ve dış dünyanın karmaşasından uzak durun ve kendinizi dinleyin.

     2.     Sabah Meditasyonu

      

15 dakikalık bir sabah meditasyonu bile güne daha iyi ve arınmış bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Telefonunuzdan uzak durduğunuz dakikaları meditasyonla iki kat verimli bir hale getirebilirsiniz. Sabah uygulanan meditasyon seansı düşüncelerinizi toparlamanıza ve gün içindeki planlarınızı daha verimli uygulamanıza yardımcı oluyor.

     3.     Ilık Bir Duş Etkisi

      

Hızlı bir duş hem uyku sersemliğini yenmek hem de tazelenmek için birebir. Daha hızlı uyanmak ve cildinizi sıcağın zararlı etkilerinden korumak için duşunuzu ılık suyla alın. Suyun altındaki son birkaç dakikanızda ise soğuk suyu tercih ederek hem kan dolaşım hızınızı hem de enerjinizi artırabilirsiniz!

     4.     Bırakın Güneş Etrafı Sarsın!

      

Sabah odanıza güneş ışığının girmesine izin verirseniz bu sizin daha az uykulu olmanızı ve güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Güneş ışığı aynı zamanda vücudunuzun serotonin seviyesini de yükseltir.

      5.     Güne Green’le Başla!

      

Güne başlamadan önce vitamin ve mineral öğeleri bakımından zengin bir detoks içeceğiyle güne sağlıklı bir başlangıç yapın. Antioksidan içerikli green juice doğal kafein etkisiyle sizi daha hızlı uyandırırken metabolizmayı ve hücre yenilenmesini hızlandırarak, güne daha zinde bir şekilde başlamanızı sağlıyor ve vücudunuza içten dışa bakım yapıyor.

      6.     Ve son olarak sadece gülümseyin 😊


Gülmek kendimizi iyi hissettirir ve her ne kadar zor olsa da sabah uyandığınızda gülümsemeyi alışkanlık haline getirin, böylece stresten ciddi anlamda uzaklaşmış olacaksınız. Bunları uygularsanız her sabah mutsuz uyanmanıza sebep olacak nedenleri de ortadan kaldırmış olacaksınız.

 

 

Yorumlar