FAST FOOD is NOT GOOD


FAST FOOD is NOT GOOD 

Günümüzde sağlığımız birçok nedene bağlı olarak tehdit altındadır. Zorlu yaşam koşulları ve dengesiz beslenme gibi… Kalp, karaciğer problemleri veya kilo artışı gibi sağlık sorunlarının oluşmasına dengesiz beslenme, fast food tüketimi neden olmaktadır. İdeal kilo ve enerjimizi kontrol altında tutmak için fast food beslenme şeklinden uzak durmalıyız. İçlerinde bulunan katkı maddelerinden dolayı hem fazla kilo almış oluruz, hem de ciddi anlamda obeziteye, karaciğer hasarına ve kardiyovasküler hastalıklara neden olur.
Fast food tüketmeyi bıraksak ne olur ?

-          Yüksek oranda sodyum içerdikleri için vücudumuz dengelemek amaçlı fazla su tutar ve bu şişkinliğe neden olur. Fast food yemeyi bıraktığımızda şişkinliklerimiz azalır. Sodyum vücutta kalsiyum ile rekabet halinde olduğu için kemiklerimizin gelişimi de etkilenir. Vücudumuza ne kadar sodyum girişi olursa idrar ile o kadar kalsiyum kaybederiz. Bu da kemik kütlesinde azalmaya, osteoporoza ve kırılma riskinin artmasına neden olur.

-          Kanımızdaki trans yağlar iyi yağların yerini alır ve beynimizin işlev yeteneğini de etkiler. Fast foodları bıraktığımızda beynimiz daha iyi çalışır ve daha güçlü bir hafızaya sahip oluruz. Doymuş ve trans yağ oranı yüksek yemekler insülin direncine yol açabilir. Zamanla bu, kilo artışına ve diyabet hastalığına neden olabilir.

-          Fast food vücudumuza kalıcı enerji vermek için yeterli karmaşık karbonhidrat içermediği için kan şekeri seviyemiz, yemek bittikten sonra hemen düşer ve bizi yorgun bırakır.

-          Fast food tüketimini az tutan kadınlarda doğurganlığın arttığı ve hamile kalma süresinin de kısaldığı söylenmektedir.

-          Fazla karbonhidrat içerdikleri için sivilce ve egzama oluşma olasılığı yüksektir.

-          Son olarak fast food yiyen insanların depresyona girme olasılığı, yemeyenlere göre %51 daha fazladır.

Yani fast food tüketmeyi bıraktığımızda hem sağlıklı bir bedene kavuşur, hem de kendimize mutluluğun kapısını açmış oluruz.

Yorumlar