Yemek Kulübü

Kendiniz gibi yemek yapmayı ve yemeyi seven insanlarla tanışıp eğlenceli vakit geçirmeye ne dersiniz? O halde siz yurdumuzda kalan öğrencilerimize farklı tatlar denemek ve yemekten zevk almak için bir fırsat.
Habitat Şişli Kız Yurdu'nda yaşayanlar hem keyifli bir ortamda mutfak becerilerini  geliştiriyorlar, hem de arkadaşlarının arasında dünya mutfağından bildikleri tatlarla gururlanıyorlar.

Her hafta 2 yeni yemek öğreneceğimiz bu eğlenceli macerada dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Karabiber hapşırtabilir, soğan ağlatabilir, biber yakabilir.



BURRİTO ( MEKSİKA USULÜ DÜRÜM )
Malzemeler
  • 2 tortilla ekmeği
İç harcı için
  • 4~5 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış siyah fasulye
  • 2~3 dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş çeddar peyniri
Hazırlanışı

Arpacık soğanları tereyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğradığınız kırmızı biber ve konserve mısırı ilave edip soteleyin. Biberler yumuşamaya başlayınca haşlanmış siyah fasulye ve ince kıydığınız fesleğeni ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 4-5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Harcı tortilla ekmeklerinin bir kenarına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş çeddar peynirini serpip ikiye katlayın. Tost makinesinde kızartın. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun :)



ADAÇAYLI BALKABAĞI ÇORBASI


Malzemeler

  • 500 g bal kabağı
  • 6 su bardağı sebze suyu
  • 35 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı
  • 100 ml krema
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi 
Üzeri için
  • Taze adaçayı
Hazırlanışı


Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Daha sonrasında bal kabaklarını alalım ve güzelce soyalım. Soyduğumuz bal kabaklarını biraz iri olacak şekilde doğruyoruz. Hafif şekilde su ilave edip ocağın üzerine koyun. Hafif şekilde yumuşama olunca ocağı kapayın ve suyu süzün.
Uygun başka bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un ilave edin. Biraz kavurduktan sonra sebze suyunu ilave edin. Devamında ise balkabaklarını ekleyin. Son olarak tuzunu, karabiberini ve adaçayını ekleyip yaklaşık on dakika kadar pişirin. Kremayı ve muskatı da unutmadan ekleyelim. Bir taşım sonra çorbamız pişmiştir. Dilerseniz süsleme yaparak ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun :)


ETLİ FAJİTA
Malzemeler


  • 400 gram
    dana bonfile
  • 2 adet
    kırmızı soğan
  • 1 adet
    yeşil biber
  • 1 adet
    kırmızı biber
  • 1 adet
    sarı biber
  • 1 yemek kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    karabiber
  • 1 yemek kaşığı
    zeytinyağı












Hazırlanışı
Etleri, biberleri ve soğanları hemen hemen aynı boyda olacak şekilde uzun uzun doğrayın. Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayıp, bütün malzemeleri soteleyin. Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. Tereyağı ilave edin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağın üzerine etleri, biberleri ve soğanları ilave edin. Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin. Afiyet olsun :)






TAVUKLU TAGLIATELLE

  • 1 paket tagliatelle makarna
  • 2 adet tavuk biftek
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı biber, karabiber, nane, kekik
Tavuk biftekleri bir kabın içine alarak üzerine kekik, nane, tuz, kırmızı biber ve zeytinyağı dökün. Teflon tavaya koyarak kızartın ve ince ince dilimleyin.
Başka bir tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Soğanları küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin.
Biberleri ince ince doğrayın ve tencereye ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Salçayı ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
Tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, naneyi, kekiği ilave edin ve 15-20 dakika pişirin. Makarnayı paketteki süresine göre haşlayın, suyunu süzün ve servis tabaklarına alın. Üzerine hazırladığınız sostan ve ızgara tavuklardan koyun.
Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun :)





GNOCCHI

    Makarna hamuru için:

  • 5 adet
    orta boy patates (toplamda yaklaşık 1 kg.)
  • 2 adet
    yumurta
  • 2 yemek kaşığı
    toz parmesan peyniri
  • 1 su bardağı
    semolina (irmik unu)
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1/4 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/5 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi


















     Domates sosu için:



  •  5 adet orta boy domates
  • 1 adet
    büyük boy kuru soğan
  • 1 adet
    küçük boy havuç
  • 3 yaprak
    fesleğen
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1/4 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 dal
    ada çayı
  • 6 yemek kaşığı
    zeytinyağı










    Üzeri için:

  • 1 su bardağı
    rendelenmiş tulum peyniri



     




     Yapılışı :
  1. Bol suda yıkadığınız kabuklu patatesleri üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Kabuğunu soyup püre haline getirdiğiniz patateslere; yumurta, toz parmesan peyniri, irmik unu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyin.
  3. Tüm malzemeyi yoğurarak poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  4. Mutfak tezgahını hafifçe unlayın. Hazırladığımız hamuru yarım cm. kalınlığında açtıktan sonra ince şeritler halinde kesin. Hazırladığınız şeritlerden küp şeklinde dilimler çıkartın. Çok büyük olmamalarına dikkat edin.
  5. Hafif bir şekilde unlayıp çatalın arka yüzeyinde döndürerek şekil verin. sonra temiz bir bez serilmiş tepsi üzerine birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
  6. Domates sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz domates, havuç ve kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
  7. Fesleğen yaprakları, tuz, taze çekilmiş tane karabiber kattığınız domates sosunu mutfak robotunda püre haline gelene kadar çektirin.
  8. Zeytinyağını bir sos tavasında kızdırın. Ada çayını katıp aromasını yağa verdikten sonra alın. Hazırladığınız püre domates sos karışımını, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
  9. Patates hamurundan hazırladığınız mantıları, derin bir tencerede bulunan kaynar suda bir kaç partide tek tek atın. 6-8 dakika kadar haşlayın.
  10. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış patates makarnalarını, kaynamakta olan sos tenceresine alın.
  11. Sosuyla özleşen gnocchileri servis tabaklarına paylaştırın. Rendelenmiş tulum peyniri ilavesiyle bekletmeden servis edin. Afiyet olsun :)

































AHUDUDULU MASCARPONE PEYNİRİ

Malzemeler
  • 250 gram ahududu
  • 250 gram mascarpone peyniri
  • 3 adet yumurta akı
  • 175 gram pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • 1 kase tuzsuz fıstık, doğranmış

Hazırlanışı

Yumurta aklarını mikserde köpük köpük olana dek çırpın.İçerisine mısır ununu,pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.Bu karışımı bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin.Piştikten sonra buzdolabına kaldırıp soğutun.Karşım soğuduktan sonra içerisine mascarpone peynirini ilave edip karıştırın ve bu karışımı bir servis tabağına dökün.Üzerine ahududuları ve fıstıkları koyup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun :)

Yorumlar