KYK Devlet Yurtları


Her yıl yüz binlerce öğrenci üniversiteye yerleşmektedir. Bu öğrencilerin de büyük çoğunluğu yaşadığı şehirden farklı bir yerde üniversite okumaktadır. Ailenizin maddi desteği dışında kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğreneceğiniz bu süreçte en büyük sorun barınmadır.
Devlet yurtları, özel yurtlar, öğrenci evi ve apart gibi dört farklı barınma alternatifiniz bulunmakla birlikte bu yazımızda KYK (devlet) yurtlarından bahsedeceğiz.
1- Yurt ücretleri
Devlet yurtlarında ücretler uygundur. Fakat kalabalık odalarda eksiğini çekeceğiniz birçok şeyin düşüncesiyle bir sene geçirirsiniz. Habitat Kız Öğrenci Yurdunda ise oda ücretine her odanın içinde bulunan banyo ve tuvalet, faturalar, kahvaltı, sağlığınıza ve formunuza dikkat etmenizi sağlayan spor salonu, kütüphane, güvenlik, odalarda televizyon, telefon, mini buzdolabı, klima ve bunların haricinde çamaşır ve kurutma makinelerinin kullanımı da dahildir. Ayrıca yine ücretsiz olarak 7/24 herhangi bir kesinti halinde devreye giren su deposu ve jeneratör de yurdumuzda mevcuttur.

2- Yurt kontenjanının sınırlı olması                                                                   .
Türkiye’deki KYK yurtlarının kontenjanı yaklaşık 500 Bin kişidir. Her yıl ortalama 150 Bin öğrenci KYK yurtlarına yerleşmektedir. Yalnızca Türkiye’nin 3 büyük şehri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de 1 milyona yakın üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Geriye kalan 78 ili dahil etmesek bile KYK yurtlarının kontenjan sayısı yetersiz kalmakta. Haliyle devlet yurdu başvurusu yapan herkese yurt çıkmamaktadır.
2- Yedek yurt sorunu
KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin büyük çoğunluğu yedek olarak beklemektedir. Yedek sırası yüksek olan öğrenciler 6 aya kadar yurt çıkmasını beklerken bu süre içinde nerede yaşayabileceği konusunda zor durumda kalmaktadırlar.

4- Odalarda kalan öğrenci sayısının fazlalığı                                             .
Devlet yurtlarında odaların geneli 4 kişiliktir. Oda arkadaşınızı seçme imkanı olmadığı için horlayan, temizliğe özen göstermeyen, dağınık, geç saatlere kadar uyumayan oda arkadaşıyla karşılaşma olasılığı yüksektir. Oysa Habitat Kız Öğrenci Yurdunda sağlığınıza, dinlenmenize ve ders çalışmanıza son derece önem veren profesyonel kadromuz, kayıt esnasında her öğrenciye bunun öneminden bahsedip konaklama dönemi boyunca da bu huzuru korumak için büyük özen göstermektedir.
5- Üniversitenize uzak bir yurdun çıkma olasılığı                                             .
Evet bu olasılık yüksektir. Örneğin İstanbul’da Anadolu yakasında bulunan bir üniversiteyi kazanan öğrenciye Avrupa yakasındaki bir yurt çıkabilmektedir. Bu da üniversitenize gitmek için ekstra yol ücreti ve zaman kaybı anlamına gelmektedir. Özel Habitat Şişli Kız Öğrenci Yurdu, İstanbul’un merkezinde bütün toplu taşıma araçlarına yakınlığı ve ulaşım kolaylığıyla dikkat çekmektedir.

6- Odalardaki eşyaların kısıtlı olması                                                        .
Buzdolabı, nevresim takımı, ortopedik yatak, çalışma masası ve elbise dolaplarının bulunduğu KYK yurtlarında internetin yavaş olması sebebiyle takip ettiğiniz dizileri izlemeniz güç olacaktır. Bunun yanında odalarda televizyonun da bulunmaması canınızı biraz sıkabilir. Habitat’ta ise her odadaki televizyon ders çalışma aralarında kafanızı dağıtmanıza olanak verdiği gibi yüksek hızda internetimizle ödevlerinizi ve projelerinizi hazırlarken hiçbir sorunla karşılaşmamanızı sağlar.

7- Odanızı seçebilme özgürlüğü                                              .
Özel Habitat Kız Öğrenci Yurdunda 1 kişilik odalarda kalabilirsiniz. Her odada bulunan özelliklerimiz aynı şekilde tek kişilik odalarda sadece o kişinin kullanımına sunulmuştur.

5- Habitat’taki imkanlar                                                                  .
Vize ve final dönemlerinde ders çalışabilmek için sessiz bir ortam ararsınız. Özel yurtlarda bulunan etüt odasında 24 saat boyunca dilediğiniz zaman ders çalışabilirsiniz. Dersleriniz yurdumuz ve bütün personelimiz için en önemli şeydir ve o sağlıklı ortamın sağlanması için elimizden geleni yaparız. Ayrıca dinlenme odalarında arkadaşlarınızla sohbet edip televizyon izleyebilirken bir yandan da spor salonunda fit bir vücuda ve sağlıklı bedene sahip olabilmek için spor yapabilirsiniz.

Yorumlar